Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ο πρώτος πομπός - σταθμός Μεσαίων Κυμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Αναδημοσίευση)

Ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με κείμενο για τον πρώτο πομπό -σταθμό μεσαίων κυμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναρτήθηκε σε κανάλι του Youtube στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=vQO37goiUC4


Οι παλιές εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεσαίων Κυμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ) βρίσκονται στο Ίλιον (πρώην Νέα Λιόσια), στην περιοχή Ραδιοφωνία και σε μικρή απόσταση από το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για ένα σύνολο τριών κύριων κτιρίων και βοηθητικών χώρων σε έκταση 31 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΕΡΤ Α.Ε.
Το 1999 τα κτίρια των εγκαταστάσεων χαρακτηρίστηκαν με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/46781/22587/11-5-1999, ΦΕΚ 991Β/1999) ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία και ορίστηκε «ως ζώνη προστασίας ο περιβάλλων χώρος στα όρια του οικοπέδου της ΕΡΤ στα Ν. Λιόσια».
Στο κύριο κτίριο του Σταθμού φυλάσσεται σήμερα ο πρώτος πομπός του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), ο γερμανικός πομπός καθώς και ο τεχνικός εξοπλισμός.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το BBC λειτουργεί ξανά ένα ραδιόφωνο στα μεσαία κύματα, η ΕΡΤ;

Ο μοναδικός πομπός της ΕΡΤ που εκπέμπει σήμερα με μεγάλη εμβέλεια είναι του Πρώτου Προγράμματος στους 729 Khz. Οι πομποί του Δευτέρου στους ...