Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Κανονικά η ΕΡΤ Κέρκυρας στα μεσαία

Ενας από τους δημόσιους σταθμούς που "διασώζει" το ελληνικό ραδιόφωνο στα μεσαία κύματα είναι η ΕΡΤ Κέρκυρας. Πέρα από τα Fm, το πρόγραμμα της ΕΡΤ Κέρκυρας μεταδίδεται κανονικά και από τα AM-MW στη συχνότητα των 1008 Khz.
Και όχι μόνο αυτό. Κατά τις βραδινές ώρες ο σταθμός ακούγεται με πολύ καλό ήχο και σήμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αριστες λήψεις του σταθμού έχουν αναφερθεί στα Χανιά και σε άλλες πόλεις. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Κέρκυρας (ΕΡΤ Κέρκυρας) είναι ένας από τους τοπικούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 28 Μαρτίου του 1957. Οπως διαβάζουμε στην Wikipedia, ο πομπός FM του σταθμού έχει ισχύ 10 KW και εκπέμπει στη συχνότητα των 99.3 MHz, και ο πομπός των μεσαίων (ΑΜ) έχει ισχύ 100 KW και εκπέμπει στη συχνότητα των 1008 KHz. Ο πομπός των μεσαίων καλύπτει τη Δυτική, την Κεντρική και νότια Ελλάδα, τα βόρεια παράλια της Αφρικής και κομμάτι της βόρειας Ελλάδας. Επίσημες αναφορές λήψης από ραδιοερασιτέχνες έχουν σταλεί από περιοχές όπως ο Περσικός Κόλπος, η Ολλανδία κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το BBC λειτουργεί ξανά ένα ραδιόφωνο στα μεσαία κύματα, η ΕΡΤ;

Ο μοναδικός πομπός της ΕΡΤ που εκπέμπει σήμερα με μεγάλη εμβέλεια είναι του Πρώτου Προγράμματος στους 729 Khz. Οι πομποί του Δευτέρου στους ...